Συχνές Ερωτήσεις   Αναζήτηση   Κατάλογος Μελών   Ομάδες Μελών   Εγγραφή   Προφίλ   Προσωπικά μηνύματα   Σύνδεση 

Σεμινάριο: Διπολική διαταραχή σε απλά Ελληνικά

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΔΟ
ΕΔΟ Συντονιστής


Συμμετάσχουν: 24 Σεπ 09
Δημοσιεύσεις: 67
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 16, 2010 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σεμινάριο: Διπολική διαταραχή σε απλά Ελληνικά Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Πρόσκληση για συμμετοχή -

Ημερομηνίες Οκτωβρίου 03/10/2010 (Κυριακή) και 04/10/2010 (Δευτέρα)

Διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) σε απλά Ελληνικά


* Μάθετε για τη διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) χωρίς πολύπλοκους ιατρικούς όρους και τεχνικές ορολογίες

* Γνωρίστε συνανθρώπους μας που τους έχει αγγίξει ο διπολισμός

* Ενημερωθείτε για την ΕΔΟ, το Διπολικό εργαστήρι, και τα πρότυπα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματά τους

Εγγραφές: http://register.bipolar.gr


Περιγραφή Σεμιναρίου

Τι είναι η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη); Ποια είναι τα συμπτώματά της και πως γίνεται η διάγνωσή της; Πόσοι άνθρωποι έχουν διπολική διαταραχή και πως το γνωρίζουμε αυτό; Με ποιες άλλες ασθένειες συσχετίζεται και τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς; Τι γνωρίζουμε για τα αίτια της και τι πράγματα επηρεάζουν τη πορεία της; Πως επηρεάζονται η οικογένεια και οι συγγενείς/σύζυγοι και τι ρόλο έχουν στη πορεία της νόσου; Ποιος είναι ο ρόλος του Ψυχιάτρου, του Ψυχολόγου και των άλλων επαγγελματιών υγείας στη θεραπεία της νόσου; Ποιες είναι οι ποιο αποτελεσματικές θεραπείες και ποιοι είναι μερικοί χρήσιμοι τρόποι αυτο-διαχείρισης της διπολικής διαταραχής; Τι μένει ακόμα να μάθουμε για τη νόσο και τη θεραπεία της και τι έρχεται στο μέλλον;

Οι παραπάνω και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη διπολική διαταραχή θα καλυφθούν στο πρώτο εισαγωγικό ενημερωτικό σεμινάριο της ΕΔΟ για διπολικούς ασθενείς, συγγενείς και φίλους. Το σεμινάριο θα καλύψει τις τελευταίες γνώσεις μας και ευρήματα για τη διπολική διαταραχή από το χώρο της ψυχιατρικής και κλινικής ψυχολογίας και θα αποτελέσει μία πολύ καλή εισαγωγή στο χώρο με τρόπο απλό και κατανοητό. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου βασίζεται στο Bipolar Disorder Masterclass το οποίο δημιουργήθηκε για επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου ψυχικής υγείας (http://masterclass.bipolar.gr) αλλά αποδίδεται στα Ελληνικά και είναι προσιτό σε όλους.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μία καλή βάση για τη παρακολούθηση πιο εξειδικευμένων ενημερωτικών σεμιναρίων καθώς και για το εντατικό ψυχο-εκπαιδευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα, τα οποία θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο χρόνο. Τέλος θα γίνει ενημέρωση για τα πρότυπα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματα που θα παρέχονται από την ΕΔΟ σε συνεργασία με το Διπολικό εργαστήρι.

Το κάθε σεμινάριο θα έχει μικρό αριθμό συμμετεχόντων (μέγιστο 7 άτομα) ώστε να υπάρχει χρόνος για τις ερωτήσεις του κάθε συμμετέχοντα.


Ομιλητής

Δρ. Γιάννης Μάλλιαρης, Bsc., PhD, Ερευνητικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ & Επίτιμος Ερευνητής του Τμήματος Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King's College London), Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (http://yanni.bipolar.gr).


Διαδικαστικές πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής:
50 ευρώ το άτομο (με ΦΠΑ) μέχρι και 27/09/10 & μέλη της ΕΔΟ με συνδρομές gold
60 ευρώ το άτομο (με ΦΠΑ) από 28/09/10 ως και 01/10/10

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στην ΕΔΟ ως μέλη φίλοι http://edo.bipolar.gr και σε όσους είναι ασθενείς και συγγενείς.

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέχρι και 01/10/2010.

Σε περίπτωση που κλείσετε θέση και για τον όποιο λόγο δεν μπορείτε να έρθετε παρακαλούμε ενημερώστε μας τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα ώστε να καλυφθεί η θέση σας από άλλο μέλος. Εαν δεν ενημερώσετε έγκαιρα η θέση σας θα χαθεί και θα μπείτε στο τέλος της λίστας αναμονής.

Παρακαλούνται όσοι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα του σεμιναρίου να κάνουν την εγγραφή τους ώστε να μπούνε σε λίστα αναμονής. Οικονομική αδυναμία θα προκύπτει από την ατομική και οικογενειακή φορολογική δήλωση του κάθε μέλους.

Χορηγίες:
Εταιρικές χορηγίες: 500 ευρώ (για χορηγία μίας 7 μελής ομάδας)
Ατομικές χορηγίες: 50 ευρώ (για χορηγία μίας θέσης)

Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα ατομικής χορηγίας ή έχουν εταιρεία που τους ενδιαφέρει να προβάλλουν να βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής οικονομικά αδύνατων ασθενών. Θα δοθεί απόδειξη/τιμολόγιο για την εφορία σας καθώς και βεβαιώσεις από τους ασθενείς που τους δώσατε τη δυνατότητα συμμετοχής.

Διάρκεια:
4 ώρες (πρωινό 10:00πμ - 2:00μμ, βραδυνό 6μμ-10μμ για δευτέρα 4/10 μόνο)

Ημερομηνίες Οκτωβρίου:
3/10/10 (Κυριακή) - 1η 7 μελή ομάδα
4/10/10 (Δευτέρα ) - 2η 7 μελή ομάδα

Τοποθεσία:
Στα γραφεία της ΕΔΟ (http://edra.bipolar.gr)
Ασημάκη Φωτήλα 3, 11473, Πεδίον Άρεως, Αθήνα
Τηλ: 211-800-3747 / 210-8815970 :: email: edo@bipolar.gr :: http://www.bipolar.gr


Εγγραφές: http://register.bipolar.gr

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέχρι και 01/10/2010
_________________
Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 71, Πεδίον Άρεως, Αθήνα (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 210-8815970), http://edra.bipolar.gr
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΔΟ
ΕΔΟ Συντονιστής


Συμμετάσχουν: 24 Σεπ 09
Δημοσιεύσεις: 67
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 31, 2010 7:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας να παρακολουθήσετε το πρώτο ενημερωτικό μας σεμινάριο για ασθενείς, συγγενείς και φίλους "Διπολική διαταραχή σε απλά Ελληνικά".

Όλες οι θέσεις για τις 4 & 5 Σεπτεμβρίου καλύφθηκαν και ελπίζουμε οι συμμετέχοντες να βρούνε χρήσιμο το σεμινάριό μας.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, με τον ίδιο ολιγομελή αριθμό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μία καλή εισαγωγή στη διπολική διαταραχή, να απαντώνται ατομικά ερωτήματα και τέλος να παρουσιάζονται τα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματα της ΕΔΟ.

Πληροφορίες για τα σεμινάρια θα βρίσκετε ΕΔΟ: http://seminars.bipolar.gr και μπορείτε να κάνετε τις προεγγραφές σας ΕΔΟ: http://register.bipolar.gr

Θα δίνεται προτεραιότητα σε όσους έχουν κάνει προεγγραφή.
_________________
Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 71, Πεδίον Άρεως, Αθήνα (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 210-8815970), http://edra.bipolar.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2007 - 2010 by Bipolar.gr: Ελληνικη Διπολικη Οργανωση (ΕΔΟ). Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος φόρουμ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της ΕΔΟ. Hellenic (Greek) by Alex Xenias.
Theme xand created by spleen.