Συχνές Ερωτήσεις   Αναζήτηση   Κατάλογος Μελών   Ομάδες Μελών   Εγγραφή   Προφίλ   Προσωπικά μηνύματα   Σύνδεση 

Yes, Bipolar 2012!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΔΟ
ΕΔΟ Συντονιστής


Συμμετάσχουν: 24 Σεπ 09
Δημοσιεύσεις: 67
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 11, 2011 4:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Yes, Bipolar 2012! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δελτίο Τύπου (10/07/11) - Yes, Bipolar 2012!

Θέμα: "Θάλασσα και Συναισθηματική Υγεία"

Κατόπιν της πρώτης ανοιχτής καλλιτεχνικής έκθεσης στην Ελλάδα (Yes, Bipolar 2010 - http://yes.bipolar.gr/) με θέμα τη διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) ανακοινώνουμε την έναρξη της επόμενης Yes, Bipolar 2012 με θέμα τη "Θάλασσα και Συναισθηματική Υγεία".

Με την έναρξη της Yes, Bipolar 2012! κάνουμε μία αρχή ως προς τη καθιέρωση της πρώτης διπολικής biennale διεθνώς και τονίζουμε το θέμα της γενικότερης ψυχικής υγείας μέσα από τη τέχνη. Όπως και στη πρώτη Yes, Bipolar τα κριτήρια επιλογής των έργων παραμένουν ίδια: 1) ποιότητα δουλειάς και 2) σχέση του έργου με το θέμα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους.

Γιατί "Θάλασσα και Συναισθηματική υγεία";

Το φάσμα των συναισθηματικών διαταραχών καθώς και η πορεία τους εκφράζεται με το καλύτερο τρόπο μέσα από την γαλήνια, ταραγμένη και κυματώδη Θάλασσα. Με τον ίδιο τρόπο παρατηρούμε τις φάσεις πολλών συναισθηματικών διαταραχών να χαρακτηρίζονται από περιόδους νορμοθυμίας (γαλήνης), δυσθυμίας ή υπομανίας (ταραχής) και κατάθλιψης ή μανίας (κυματώδης διαταραχής).

Δεν είναι τυχαίo εξάλλου ότι η θάλασσα έχει αποτελέσει και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και ποιητές οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν επίσης περιγράψει τις εμπειρίες τους με όλο το φάσμα των συναισθηματικών διαταραχών.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το γενικότερο φάσμα των συναισθηματικών διαταραχών που μας αγγίζουν όλους. ΟΧΙ η προβολή των "ψυχικά ασθενών¨ και της τέχνης τους και κατά αυτόν το τρόπο της περαιτέρω διαφοροποίησής τους και στιγματισμού τους. Η ψυχική και συναισθηματική υγεία και εντέλει η ψυχική και συναισθηματική ανισορροπία αποτελούν κοινά βοιώματα όλων των ανθρώπων.

Είχαμε τη τιμή την πρώτη Yes, Bipolar 2010 να την επιμεληθεί η Eileen Botsford. Το έργο της για το 2012 το συνεχίζει για αυτή τη Yes, Bipolar, 2012 η Μαρία Ξαγοράρη http://www.mariaxagorari.com η οποία ήταν και μία από τις συμμετέχουσες στη πρώτη έκθεση. Η Μαρία Ξαγοράρη ζει και εργάζεται μέσα στη Θάλασσα στο πανέμορφο νησί της Σύρου.

Περίληψη Πρόσκλησης – Yes, Bipolar 2012!

Τίτλος έκθεσης: "Yes, Bipolar 2012!"

Θέμα: Θάλασσα και Συναισθηματική Υγεία (http://yes.bipolar.gr/)

Πρόσκληση: Πρόσκληση για υποβολή έργων από όσους καλλιτέχνες (διπολικούς και μη) ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν καλλιτεχνικό έργο σε σχέση όλο το φάσμα των συναισθηματικών διαταραχών και τη θάλασσα.

Μέσα: Ζωγραφική, ποίηση, γλυπτική, μικρές κατασκευές, βίντεο, φωτογραφία, net.art.

Οδηγίες υποβολής: Στείλτε με email 1-3 φωτογραφίες της δουλειάς σας ή πλάνα της δουλειάς που θέλετε να παρουσιάσετε στην yes@bipolar.gr μαζί με μία σύντομη περιγραφή και βιογραφικό.

Σημαντικές ημερομηνίες: Ιούνιος 2011: Ανακοίνωση της Yes, Bipolar 2012!, Ιούνιος - Δεκέμβριος 2011: Κατάθεση πρότασης έργων με βιογραφικά, Μάρτιος 2012: Κατάθεση έργων, Απρίλιος 2012: Αποδοχή έργων, Μάιος 2012: Έγκαίνια Yes, Bipolar 2012!

Τοποθεσία έκθεσης: ΕΔΟ Ελληνική Διπολική Οργάνωση, Ασημάκη Φωτήλα 3, Αθήνα, Ελλάδα

Η έκθεση θα λάβει χώρα: Από το Μαϊο 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο 2012

Χώρος έκθεσης: ΤΒΑ - Τα 3 καλύτερα έργα θα εκτεθούν στα γραφεία της ΕΔΟ όπου και θα γίνει και το πρώτο private event με τους καλλιτέχνες. Αναζητείται ίδρυμα που θα φιλοξενήσει την έκθεση.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Ξαγοράρη - http://www.mariaxagorari.com/

Φορέας: Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)

Χορηγοί - Δωρεές/εισφορές: Αναζητούνται χορηγοί επικοινωνίας και περαιτέρω στήριξης της έκθεσης (http://sponsors.bipolar.gr/). Για δωρεές/εισφορές ΕΔΟ: Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR38 0172 0260 0050 2604 3575 594 Δικαιούχος: Ελληνική Διπολική Οργάνωση, Πειραιώς easypay 182838 ή 2103288000

Στοιχεία επικοινωνίας: yes@bipolar.gr :: 210-8815970 :: Ασημάκη Φωτήλα 3, Πεδίον Άρεως, 114 73, Αθήνα
_________________
Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 71, Πεδίον Άρεως, Αθήνα (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 210-8815970), http://edra.bipolar.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2007 - 2010 by Bipolar.gr: Ελληνικη Διπολικη Οργανωση (ΕΔΟ). Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος φόρουμ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της ΕΔΟ. Hellenic (Greek) by Alex Xenias.
Theme xand created by spleen.