Συχνές Ερωτήσεις   Αναζήτηση   Κατάλογος Μελών   Ομάδες Μελών   Εγγραφή   Προφίλ   Προσωπικά μηνύματα   Σύνδεση 

Eπιστημονικό Συμπόσιο Θεσσαλονίκης (19/11 - 22/11)

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΔΟ
ΕΔΟ Συντονιστής


Συμμετάσχουν: 24 Σεπ 09
Δημοσιεύσεις: 67
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 17, 2009 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Eπιστημονικό Συμπόσιο Θεσσαλονίκης (19/11 - 22/11) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο με Θέμα τη χρήση Νέων Τεχνολογιών για τη παρακολούθηση της Διπολικής Διαταραχής (μανιοκατάθλιψη) από την Ελληνική Διπολική Οργάνωση (EΔO).

Δελτίο Τύπου: http://is.gd/4WEBB

Επιστημονικό ενημερωτικό: http://symposium09.bipolar.gr

Μέρος των λειτουργικών εξόδων της δράσης της ΕΔΟ για την περίοδο 2009-2010 χορηγείται από την AstraZeneca A.E. (http://www.astrazeneca.gr)

--
Παρουσιάζουμε το πρώτο μας επιστημονικό συμπόσιο στην όμορφη Θεσσαλονίκη! - http://is.gd/4WWm0

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Mακεδονία Παλλάς, θα πραγματοποιηθεί το Πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τη Nευροβιολογία και την Kλινική Ψυχοφαρμακολογία, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου, η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (EΔO) διοργανώνει συμπόσιο (στις 19/11/09 και ώρα 17:30 – 19:30) με σκοπό τη παρουσίασή πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της διπολικής νόσου (μανιοκατάθλιψη) και λοιπών συναισθηματικών διαταραχών.

Oι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να γνωρίσουν τις δυνατότητες τριών νέων ηλεκτρονικών συστημάτων, ειδικά σχεδιασμένων για να παρακολουθούν την πορεία και τις δραστηριότητες των διπολικών ασθενών. H κλινική χρήση αυτών των συστημάτων προβλέπεται να βελτιώσει τη θεραπεία της νόσου.

Τα ειδικευμένα ηλεκτρονικά συστήματα είναι τα ακόλουθα:

Tο Moodchart είναι ένα online web εργαλείο μέτρησης της διάθεσης των διπολικών ασθενών και όσων πάσχουν από άλλες συναισθηματικές διαταραχές.

Tο iMonitor είναι ένα απλό στην χρήση κινητό ηλεκτρονικό ημερολόγιο της διάθεσης των διπολικών ασθενών και πασχόντων από άλλες συναισθηματικές διαταραχές, το οποίο μπορεί και προσαρμόζεται στα ατομικά συμπτώματα του κάθε ασθενή.

Το Porcupine είναι ένα πειραματικό σύστημα με σένσορες, σε μορφή ρολογιού, που καταγράφει την δραστηριότητα και ύπνο των διπολικών ασθενών και όσων άλλων πάσχουν από συναισθηματικές διαταραχές.

Tα παραπάνω, θα είναι μόνο ένα μέρος της πλούσιας θεματολογίας του συνεδρίου στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιστημονικά νέα που αφορούν την Ψυχιατρική και την Nευροβιολογία (http://www.psychiatry.gr).

Οι ομιλητές του συμποσίου της ΕΔΟ θα είναι οι Κύριοι:

Dr Daniel Lieberman, ομότιμος Kαθηγητής και διευθυντής έρευνας του τμήματος ψυχιατρικής και ανθρώπινης συμπεριφοράς του George Washington University.

Γιάννης Mάλλιαρης, Πρόεδρος της Eλληνικής Διπολικής Oργάνωσης, Ερευνητικός Ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King’s College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Dr Kristof Van Laerhoven, Λέκτορας και Μηχανολόγος Ερευνητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Darmstard της Γερμανίας.

Η ΕΔΟ αναζητεί εταιρικούς χορηγούς για τη διάθεση των παραπάνω τεχνολογικών μέσων (http://symposium09.bipolar.gr) και τη περαιτέρω αφιλοκερδή ανάπτυξη των υπηρεσιών και προγραμμάτων της σε όλους τους Έλληνες Ασθενείς με Διπολικές
και λοιπές συναισθηματικές διαταραχές.

Επίσης ευχαριστούμε για τις δωρεές και στήριξή τους τις οικογένειες Αλεξάνδρου και Μιστριώτη; τον εκδοτικό Οίκο Κέλευθο (http://www.kelefthos.gr), το ξενοδοχείο Πέλαγος (http://www.hotelpelagos.gr), τις εταιρείες MMC-Catering (http://www.mmc-catering.com), NSquare (http://www.nsquare.gr), Pressious Arvanitidis (http://www.pressious.com), και κυρίως όλους τους φίλους και μέλη εθελοντές και συνεργάτες μας (http://members.bipolar.gr)

Μπορείτε να στηρίξετε και εσείς το έργο της ΕΔΟ κάνοντας δωρεά:
Τραπεζικός Λογαριασμός: 5026043575594, IBAN: GR38 0172 0260 0050 2604 3575 594, Τράπεζα Πειραιώς, Δικαιούχος Ελληνική Διπολική Οργάνωση. Paypal: edo@bipolar.gr

Μέρος των λειτουργικών εξόδων της δράσης της ΕΔΟ για την περίοδο 2009-2010 χορηγείται από την AstraZeneca A.E. (http://www.astrazeneca.gr)
_________________
Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 71, Πεδίον Άρεως, Αθήνα (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 210-8815970), http://edra.bipolar.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2007 - 2010 by Bipolar.gr: Ελληνικη Διπολικη Οργανωση (ΕΔΟ). Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος φόρουμ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της ΕΔΟ. Hellenic (Greek) by Alex Xenias.
Theme xand created by spleen.