Συχνές Ερωτήσεις   Αναζήτηση   Κατάλογος Μελών   Ομάδες Μελών   Εγγραφή   Προφίλ   Προσωπικά μηνύματα   Σύνδεση 

ΕΔΟ Ζειν: θεραπευτικό εργαστήρι συναισθηματικής ευεξίας Ι

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΔΟ
ΕΔΟ Συντονιστής


Συμμετάσχουν: 24 Σεπ 09
Δημοσιεύσεις: 67
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 06, 2011 7:38 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΔΟ Ζειν: θεραπευτικό εργαστήρι συναισθηματικής ευεξίας Ι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΔΟ Ζειν: θεραπευτικό εργαστήρι συναισθηματικής ευεξίας Ι: Άγχος & Στρες

Χαλαρώστε με πρακτικές και αποτελεσματικές ψυχολογικές ασκήσεις γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας με το θεραπευτικό εργαστήρι συναισθηματικής ευεξίας άγχους και στρες της ΕΔΟ.

* Μάθετε για το άγχος και στρες, τις επιπτώσεις τους και την αποτελεσματική διαχείρισή τους

* Αποκτήστε επιδεξιότητες που θα σας βοηθούν να διαχειρίζεστε το άγχος και το στρες στην καθημερινότητά σας

* Μειώστε το άγχος και το στρες από την ζωή σας και αυξήστε την συναισθηματική σας ευεξία και ποιότητα ζωής

Εγγραφές: http://register.bipolar.gr/ – 2108815970

Ημ/νίες: 13/10, 20/10, 27/10, 03/11 (4 εβδομάδες, 8 ώρες – Πέμπτη 7μμ – 9μμ / πρωινά 10πμ-12μμ)

Κόστος: 50 ευρώ (ανά εβδομάδα) – 30 ευρώ για άνεργους

Θεραπευτής: Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΕΔΟ.

--

Περιγραφή Θεραπευτικού Εργαστηρίου Συναισθηματικής Ευεξίας

Τα θεραπευτικά εργαστήρια ΕΔΟ Ζειν έχουν ως σκοπό την εκμάθηση επιδεξιοτήτων που προάγουν την συναισθηματική μας ευεξία. Χρησιμοποιούν επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας η οποία προσεγγίζει την συναισθηματική μας υγεία μέσα από το τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας. Αισθανόμαστε γιατί σκεφτόμαστε και πράττουμε.

Μέρος 1ο: Θεωρητικό (1η εβδομάδα – 2 ώρες)

Τι είναι το άγχος και το στρες; Ποια είναι τα συμπτώματά τους και πως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας; Πως επηρεάζουν την φυσική και γενικότερη ψυχική μας υγεία και πότε γίνονται διαταραχές (γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή, διαταραχή πανικού, υποχονδρία, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μετατραυματική διαταραχή); Τι σχέση έχει με άλλες ψυχικές διαταραχές (κατάθλιψη, διπολική, ψύχωση); Πως προκαλείται το άγχος και πως συνεχίζεται; Πως μπορούμε να μάθουμε να το καταλαβαίνουμε, να το μετράμε και να το διαχειριζόμαστε προτού επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή και προκαλέσει βλάβες στην φυσική και ψυχική μας υγεία; Πως θεραπεύεται; Ποιος είναι ο ρόλος των αγχολυτικών φαρμάκων και της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας; Τι είναι η γνωσιακή αναδόμηση; Τι είναι ο διαφραγματικός τρόπος αναπνοής και η σταδιακή μυική χαλάρωση και πως εφαρμόζονται;

Οι παραπάνω και πολλές άλλες ερωτήσεις θα καλυφθούν στο πρώτο μέρος του θεραπευτικού εργαστηρίου της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (ΕΔΟ). Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει ένα ομαδικό ή ατομικό βιωματικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μάθουν μία σειρά από πρακτικές ψυχολογικές και αποτελεσματικές ασκήσεις ώστε να διαχειρίζονται το άγχος και στρες στην καθημερινότητά τους.

Μέρος 2ο: Βιωματικό (2η/3η/4η εβδομάδες – 6 ώρες)

Ως συμμετέχων θα μάθεις να εφαρμόζεις ένα εισαγωγικό πρόγραμμα χαλάρωσης το οποίο θα περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας και θα αποκτήσεις επιδεξιότητες που θα σε μάθουν

- να χαλαρώνεις σκεπτόμενος πιο λειτουργικά με την τεχνική της γνωσιακής αναδόμησης

- να χαλαρώνεις χρησιμοποιώντας την αναπνοή σου με την τεχνική του διαφραγματικού τρόπου αναπνοής


- να χαλαρώνεις χρησιμοποιώντας τους μύες σου και διάφορα μέρη του σώματός σου με την τεχνική της σταδιακής μυικής χαλάρωσης

Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν τις πιο επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για την διαχείριση του άγχους και στρες και είναι χρήσιμες σε όλους τους ανθρώπους (ασθενείς και μη) που ενδιαφέρονται να προάγουν την συναισθηματική τους ευεξία και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μία καλή βάση για την παρακολούθηση πιο εξειδικευμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών προγραμμάτων που παρέχονται από την ΕΔΟ σε συνεργασία με το Διπολικό εργαστήρι του Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη. Θα υπάρξει η δυνατότητα σε όποιον θελήσει να συνεχίσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος σε ατομική ή ομαδική βάση.

Το κάθε εργαστήριο έχει μικρό αριθμό συμμετεχόντων (μέγιστο 7 άτομα) ώστε να υπάρχει χρόνος για τις ερωτήσεις του κάθε συμμετέχοντα καθώς και την καλύτερη εκμάθηση των θεραπευτικών επιδεξιοτήτων. Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ομαδική βάση, το πρόγραμμα να γίνει με ατομικές συνεδρίες με τον εισηγητή κατόπιν ραντεβού. Η ατομική θεραπευτική συνεδρία μπορεί να γίνει στα γραφεία της ΕΔΟ ή τηλεφωνικά ή μέσω internet.

Θεραπευτής

Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, BSc., PhD, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ & Επίτιμος Ερευνητής του Τμήματος Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London), Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (http://www.drmalliaris.com/).

Διαδικαστικές πληροφορίες

Κόστος επένδυσης στην συναισθηματική μας υγεία:

Το σεμινάριο παρέχεται σε ιδιωτική βάση από τον Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη σε μέλη και φίλους της ΕΔΟ.

Κόστος ομαδικού προγράμματος:
50 ευρώ ανά εβδομάδα για εγγραφή μέχρι και μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία του εργαστηρίου (30% έκπτωση από την ατομική συνεδρία)
150 ευρώ για εφάπαξ πληρωμή και των 4 εβδομάδων (25% έκπτωση)

Κόστος ατομικού προγράμματος:
70 ευρώ ανά εβδομάδα για ατομική θεραπευτική συνεδρία
250 ευρώ για εφάπαξ πληρωμή και των 4 εβδομάδων

Μειωμένο κόστος για άνεργους/άπορους/φοιτητές με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα (ομαδικό ή ατομικό):
30 ευρώ ανά εβδομάδα
100 ευρώ για εφάπαξ πληρωμή και των 4 εβδομάδων

Μπορείτε να πληρώσετε με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς, Δικαιούχος Ιωάννης Μάλλιαρης, IBAN: GR39 0172 0260 0050 2604 0004 812 ή με paypal στο edo@drmalliaris.com ή στα γραφεία μας κατόπιν ραντεβού.

ΜΗΝ ξεχάσετε να δηλώσετε το όνομά σας όταν κάνετε τη κατάθεση. Θα λάβετε απόδειξη για την εφορία σας καθώς και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στην ΕΔΟ ως μέλη φίλοι http://edo.bipolar.gr/ και σε όσους είναι ασθενείς και συγγενείς.

Σε περίπτωση που κλείσετε θέση και για τον όποιο λόγο δεν μπορείτε να έρθετε παρακαλούμε ενημερώστε μας τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα ώστε να καλυφθεί η θέση σας από άλλο μέλος. Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα η θέση σας θα χαθεί και θα μπείτε στο τέλος της λίστας αναμονής.

Παρακαλούνται όσοι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα του εργαστηρίου να κάνουν την εγγραφή τους ώστε να μπούνε σε λίστα αναμονής. Οικονομική αδυναμία θα προκύπτει από την ατομική και οικογενειακή φορολογική δήλωση του κάθε μέλους.

Δωρεές / Χορηγίες:

Ατομικές δωρεές: 30+ ευρώ ανά εβδομάδα (για χορηγία μίας θέσης)
Εταιρικές χορηγίες: 500 ευρώ ανά εβδομάδα (για χορηγία μίας 7 μελούς ομάδας)

Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα ατομικής δωρεάς ή έχουν εταιρεία που τους ενδιαφέρει να προβάλλουν ή να στηρίξουν κόσμο που το έχει ανάγκη, να βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής οικονομικά αδύνατων συμμετεχόντων. Θα δοθεί απόδειξη/τιμολόγιο για την εφορία σας καθώς και βεβαιώσεις από τους συμμετέχοντες που τους δώσατε τη δυνατότητα παρακολούθησης.

Λογαριασμός για δωρεές/χορηγίες:
Τράπεζα Πειραιώς, Δικαιούχος Ελληνική Διπολική Οργάνωση, IBAN: GR38 0172 0260 0050 2604 3575 594), ή με paypal στο edo@bipolar.gr

Διάρκεια:
4 εβδομάδες – 8 ώρες (Πέμπτη 7:00μμ – 9:00μμ ή πρωϊνά 10πμ-12μμ)

(δυνατότητα συνέχειας για περισσότερες εβδομάδες σε ατομική ή ομαδική βάση ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων)

Ημ/νίες: 13/10, 20/10, 27/10, 03/11 (4 εβδομάδες – Πέμπτη 7μμ – 9μμ / πρωϊνά 10πμ-12μμ)
(το ατομικό ξεκινάει κατόπιν ραντεβού με τον ενδιαφερόμενο)

Τοποθεσία:
Στα γραφεία της ΕΔΟ (http://edra.bipolar.gr/)
Ασημάκη Φωτήλα 3, 11473, Πεδίον Άρεως, Αθήνα

Τηλ: 210-8815970 :: email: edo@bipolar.gr :: http://www.bipolar.gr/

Εγγραφές: http://register.bipolar.gr/ – 2108815970
_________________
Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 71, Πεδίον Άρεως, Αθήνα (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 210-8815970), http://edra.bipolar.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2007 - 2010 by Bipolar.gr: Ελληνικη Διπολικη Οργανωση (ΕΔΟ). Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος φόρουμ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της ΕΔΟ. Hellenic (Greek) by Alex Xenias.
Theme xand created by spleen.