Blog - Content Section Layout
Ιανώ η μασκώτ της ΕΔΟ!
Bookmark and Share

From Ιανώ
Γεια σας!

Είμαι το νέο μέλος της ΕΔΟ και το όνομά μου είναι Ιανώ. Τα μέλη μας ύστερα από ένα διαγωνισμό στο facebook μου χάρισαν το όνομα αυτό. Επειδή δεν γνώριζα τί ακριβώς σήμαινε, μου εξήγησαν, πως έτσι ονομαζόταν ο Ρωμαίος Θεός Ιανός, που ήταν λέει ο θεός όλων των ενάρξεων και των διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες.

Ο εν λόγω Θεός, στις πρώιμες περιόδους απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο, γεγονός που ώθησε ορισμένους ερευνητές να το αποδώσουν σε ζεύγη αντιθέτων, όπως είναι ο ήλιος και η σελήνη, το γήρας και η νιότη, η θλίψη και η χαρά!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο υπερήφανη είμαι για τον τόσο διπολικό χαρακτήρα του ονοματός μου. Αλλά για να μην πολυλογώ, συνεχίζω και λέω πως, βρἐθηκα και εγώ ΕΔΟ για να δηλώσω με την παρουσία μου, την έναρξη των νέων δραστηριοτήτων της ΕΔΟ για τους διπολικούς μου φίλους.

Διπολική και εγώ βλέπετε, περνάω από σκληρή εκ-''παίδευση'' από το αφεντικό μου αυτόν τον καιρό, όπως και εκπαιδεύονται και τα μέλη εθελοντές της ΕΔΟ!

Ο μπαμπάς μου δεν με μαλώνει όταν δεν υπακούω στους κανόνες της ΕΔΟ αλλά με επιβραβεύει όταν είμαι καλή! Αυτό λέγεται "θετική ενίσχυση" και το χρησιμοποιούμε σε πολλές από τις θεραπείες μας.

Θα είμαι και γω κοντά σας λοιπόν και θα παρακολουθω όλες τις διπολικές δράσεις και αντι-δράσεις (!) μαθαίνοντας, παίζοντας και κρατώντας συντροφιά σε όλα τα μέλη και φίλους μας.

Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ ΕΔΟ. Η ΙΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΔO

(ευχαριστούμε τη φίλη μας Βαρβάρα για τη συγγραφή του προφίλ της Ιανώς καθώς και για τη σύλληψη του ονοματός της)

Γράψανε για την Ιανώ:

1. Αthens voice (18/10/10)

Γιώργος Φιλιππίδης
Bookmark and Share

CodeΟ Γιώργος Φιλιππίδης είναι επαγγελματίας φωτογράφος ο οποίος εάν και λάτρης της αθλητικής φωτογραφίας στην οποία και εξειδικεύεται, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα της ΕΔΟ.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά για το Γιώργο, για τον οποίο μιλάει καλύτερα η δουλειά του και όσοι τον γνωρίσετε από κοντά και ο χαρακτήρας του.

Είναι ΕΔΟ ΜΑΖΙ μας και ως φωτογράφος έχει τον ιδιαίτερο ρόλο να είναι και τα μάτια της μικρής, που αποθανατίζουν τις καλές μας στιγμές και την όλη δράση μας.

Ξεκίνησε την συνεισφορά του στο έργο μας, με τα γυρίσματα και τη παρουσία της ΕΔΟ στην εκπομπή της κα Μαρί Κυριακού - ΜΕ ΑΓΑΠΗ - http://is.gd/aIuhS.

Ένας τρόπος για να στηρίζετε το έργο της ΕΔΟ, είναι στηρίζοντας και προτιμώντας τη δουλειά των επώνυμων και ανώνυμων μελών-συνεργατών μας, οι οποίοι μας προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και υπηρεσίες τους και μας βοηθάνε στην επίτευξη της αποστολής μας. Σας τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα για ότι είδους φωτογραφίσεις έχετε ανάγκη. Τα μέλη-φίλοι μας έχουν και μία μικρή έκπτωση στις υπηρεσίες του.

Δεδομένου της ευαίσθητης φύσης του αντικειμένου της ΕΔΟ, ο Γιώργος έχει και λαμβάνει και μία παραπάνω εμπειρία και ευαισθησία σε φωτογραφίσεις που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα προσωπικών δεδομένων.

-- Γιώργος Φιλιππίδης, Φωτογράφος, Μέλος-Συνεργάτης, Τα Μάτια της μικρής ΕΔΟ, στοιχεία επικοινωνίας: , http://george.bipolar.gr

Πέφτω...Διπολική κατάθλιψη :(
Εάν και η φάση σφραγίδα της διπολικής διαταραχής είναι η μανία (βλέπε Διγενή Αντύπα - http://is.gd/418WR ) η οποία είναι απαραίτητη και για τη διάγνωση της ασθένειας, η κατάθλιψη είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα που βιώνουν οι περισσότεροι διπολικοί ασθενείς είτε όταν είναι "καλά", είτε όταν "πέφτουν" δυνατά όπως έπεσε και το μπλε διπολικό μας κόμμα.
Read more...
Eileen Botsford
Bookmark and Share

Code Η Eileen Botsford-Βελισσαροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα και στη Σύρο. Αποφοίτησε από τη σχολή Μωραίτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Κατέχει πτυχίο BA (Hons) in Public Art and Design από το Chelsea College of Art & Design και μεταπτυχιακό δίπλωμα MFA in Theatre Design από Slade School of Fine Art του UCL. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο δούλεψε στο διάσημο Great Ormond Street Hospital και έκανε μία σειρά από δημιουργικά εργαστήρια για παιδάκια με διάφορες ασθένειες. Παράλληλα με μία διεθνή και αρκετά δραστήρια καριέρα ως New Media Public Artist (http://www.eileenbotsford.com), συνεχίζει τα δημιουργικά της εργαστήρια τα οποία θα αναπτύξει και μέσα στο πρόγραμμα της ΕΔΟ για παιδάκια από οικογένειες με διπολικούς γονείς/συγγενείς. Επίσης μας ετοιμάζει τη πρώτη εικαστική έκθεση με το τίτλο: ΝΑΙ, στο Διπολισμό! :: Yes, Bipolar! (http://yes.bipolar.gr)

Την γνωρίσαμε στο facebook και αγαπήσαμε το μότο της: “To be trusted is a greater compliment than being loved.” καθώς και τη θρησκεία της: "Love". H Eileen έχει μεγαλώσει σε μία αγαπημένη οικογένεια με ένα αδερφό και πολλά ξαδερφάκια και φίλους και έχει μάθει να πονάει, νοίωθει και να προσφέρει σε λιγότερο τυχερά παιδάκια που έχουν ανάγκη στήριξης, στοργής και δημιουργικότητας.

H Lady Eileen είναι ΕΔΟ μαζί μας και είναι υπεύθυνη των εικαστικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της μικρής ΕΔΟ.

Πως λειτουργεί η έδρα μας
Bookmark and Share

imgp0220.jpg

Η έδρα μας λειτουργεί σαν ένας χώρος για:

1. την παροχή των ιδιωτικών και εθελοντικών υπηρεσιών μας (μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού).

2. τις συναντήσεις και εργασίες του ΔΣ της ΕΔΟ και των συνεργατών και εθελοντών μελών μας που δουλεύουν για την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας.

3. τις επίσημες εκδηλώσεις και συναντήσεις μας.

Η έδρα της ΕΔΟ δεν λειτουργεί σαν ένα κέντρο ημέρας και ούτε κάτι τέτοιο είναι θεμιτό λόγω της φύσης και τρόπου λειτουργίας της ΕΔΟ. Για συνεργαζόμενο ιδιωτικό κέντρο ημέρας δείτε την Δημιουργία.


View Larger Map
<< Start < Previous 1 2 Next > End >>

Results 1 - 10 of 11