Ιανώ η μασκώτ της ΕΔΟ! Print E-mail
Bookmark and Share

From Ιανώ
Γεια σας!

Είμαι το νέο μέλος της ΕΔΟ και το όνομά μου είναι Ιανώ. Τα μέλη μας ύστερα από ένα διαγωνισμό στο facebook μου χάρισαν το όνομα αυτό. Επειδή δεν γνώριζα τί ακριβώς σήμαινε, μου εξήγησαν, πως έτσι ονομαζόταν ο Ρωμαίος Θεός Ιανός, που ήταν λέει ο θεός όλων των ενάρξεων και των διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες.

Ο εν λόγω Θεός, στις πρώιμες περιόδους απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο, γεγονός που ώθησε ορισμένους ερευνητές να το αποδώσουν σε ζεύγη αντιθέτων, όπως είναι ο ήλιος και η σελήνη, το γήρας και η νιότη, η θλίψη και η χαρά!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο υπερήφανη είμαι για τον τόσο διπολικό χαρακτήρα του ονοματός μου. Αλλά για να μην πολυλογώ, συνεχίζω και λέω πως, βρἐθηκα και εγώ ΕΔΟ για να δηλώσω με την παρουσία μου, την έναρξη των νέων δραστηριοτήτων της ΕΔΟ για τους διπολικούς μου φίλους.

Διπολική και εγώ βλέπετε, περνάω από σκληρή εκ-''παίδευση'' από το αφεντικό μου αυτόν τον καιρό, όπως και εκπαιδεύονται και τα μέλη εθελοντές της ΕΔΟ!

Ο μπαμπάς μου δεν με μαλώνει όταν δεν υπακούω στους κανόνες της ΕΔΟ αλλά με επιβραβεύει όταν είμαι καλή! Αυτό λέγεται "θετική ενίσχυση" και το χρησιμοποιούμε σε πολλές από τις θεραπείες μας.

Θα είμαι και γω κοντά σας λοιπόν και θα παρακολουθω όλες τις διπολικές δράσεις και αντι-δράσεις (!) μαθαίνοντας, παίζοντας και κρατώντας συντροφιά σε όλα τα μέλη και φίλους μας.

Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ ΕΔΟ. Η ΙΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΔO

(ευχαριστούμε τη φίλη μας Βαρβάρα για τη συγγραφή του προφίλ της Ιανώς καθώς και για τη σύλληψη του ονοματός της)

Γράψανε για την Ιανώ:

1. Αthens voice (18/10/10)

Next>